ua en ru

В Україні запрацював онлайн-сервіс, що дозволяє виявляти підроблені паспорти

В Україні запрацював онлайн-сервіс, що дозволяє виявляти підроблені паспорти Фото: в Україні запрацював сервіс, що дозволяє виявляти підроблені паспорти

Сервіс дає можливість безкоштовно і швидко перевірити наявність паспорта громадянина України у базах даних МВС і ДМС

Державна міграційна служба (ДМС) України запустила 6 квітня базу даних недійсних, викрадених або втрачених документів, що посвідчують особу. Про це у Facebook повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Так, за словами міністра, паспорти-книжечки старого зразка мають недостатній захист проти підробок, у той час як перехід на нові ID-посвідчення може тривати кілька років.

Новий сервіс дає можливість безкоштовно і швидко перевірити наявність паспорта громадянина України у базах даних МВС та ДМС.

Також новий сервіс дає можливість перевірити, крім паспорта громадянина України, й інші документи, які можуть використовуватися у махінаціях: паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, дозвіл на постійне проживання, дозвіл на довгострокове перебування, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзний документ особи, якій надано додатковий захист, проїзний документ дитини.

Повідомляється, що перевірка проводиться за серією та номером документа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України планує включити додаткові дані до реєстру автомобілів.