ua en ru

В Україні уклали 20 енергосервісних договорів за минулий рік

В Україні уклали 20 енергосервісних договорів за минулий рік Фото: Сергій Савчук (kmu.gov.ua)

Планується, що в 2017 році їхня кількість зросте в 10 разів

В Україні в минулому році було укладено 20 енергосервісних договорів (ЕСКО). Про це під час прес-конференції заявив Сергій Савчук - голова держагентства з енергоефективності та енергозабезпечення України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас на минулий рік відбулося 20 енергосервісних договорів, які працюють. У цьому році очікуємо, що їх буде 200. Ті, які вже працюють, мають економію. Обмежень щодо кількості договорів немає", - сказав він.

Голова держагентства з енергоефективності та енергозабезпечення підкреслив, що особливих критеріїв відбору компаній не існує.

"Якихось особливих застережень з приводу компаній-учасниць немає. Тобто практично всі компанії зможуть брати участь у конкурсі. Кваліфікаційні критерії були знижені", - додав Савчук.

Так, механізм енергосервісних договорів в бюджетній сфері в Україні введено законами, згідно з яким бюджетні установи можуть укладати з енергосервісною компанією договори на енергоефективні заходи (наприклад, утеплення будинків).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко розраховує, що Данія стане партнером України по Фонду енергоефективності.