ua en ru

В Україні затримали екс-поліцейського та дипломата з Чехії

В Україні затримали екс-поліцейського та дипломата з Чехії Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У Чехії пишуть про затримання екс-поліцейського і дипломата в Україні

В Україні був затриманий колишній слідчий Управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людек Вокал, а також заарештували чеського дипломата. Про це пише Info.cz з посиланням на джерела.

Генеральна інспекція органів громадської безпеки розшукувала Вокала у зв'язку з підозрами щодо його службової діяльності під керівництвом тодішнього голови Управління Роберта Шляхти.

Вокал стверджує, що став жертвою змови і гри в правоохоронних структурах. Також він заявляє, що не залишав сектор безпеки навіть після його переслідування, і його арешт в Україні пов'язаний з його поточною діяльністю.

Інформацію про його затримання підтвердили джерела в Міністерстві закордонних справ Чехії.

Крім того, видання повідомляє, що разом з колишнім детективом українські спецслужби нібито заарештували чеського дипломата. Однак незабаром його відпустили, враховуючи дипломатичний паспорт.

Вокала заарештували в ході операції по виявленню зловживань в керівництві поліції в 2015 році, однак відпустили через сприяння Шляхти.

Зокрема, його звинувачують в участі в справі бізнесмена Альбіна Арифовича, якому слідчий нібито видавав інформацію.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, російські таємні служби в 2016 році підвищили свою активність на території Чехії, здійснюючи, зокрема, кампанію проти України і Євросоюзу.