ua en ru

В Україні затримано 13 іноземців за скоєння злочинів

В Україні затримано 13 іноземців за скоєння злочинів Фото: затримання іноземця (facebook.com/Андрей-Крищенко)

Зловмисників підозрюють у скоєнні умисного вбивства, розбою, крадіжки, викраденні людини, торгівлі людьми

Протягом доби співробітники Національної поліції України у різних областях затримали 13 іноземців за скоєння кримінальних злочинів. Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції.

"Зловмисників підозрюють у скоєнні умисного вбивства, розбою, крадіжки, викраденні людини, торгівлі людьми. Зокрема, три злочини були скоєні в Одеській області, один в Черкасах, та один у Києві", - йдеться у повідомленні.

Так, в Одеській області поліція затримала трьох іноземців, які підозрюються у вбивстві свого співвітчизника. Відомо, що після застілля іноземці убили співвітчизника в орендованій квартирі в Одесі. Тіло з метою приховування кримінального правопорушення на автомобілі вивезли до лісу та підпалили. Зловмисниками виявились виявились двоє студентів Одеської національної морської академії, а мета перебування ще одного в Україні з’ясовується.

Ще чотирьох мешканців однієї з країн Кавказького регіону за підозрою у скоєнні розбою поліція затримала в Одесі. Відомо, що зловмисники скоїли ДТП, пошкодили автомобіль ЗАЗ під керуванням мешканця одного з сіл області, а самого водія побили. Із салону авто потерпілого іноземці викрали 2,7 тис. доларів, мобільний телефон та планшет.

Також в Одесі поліція затримала трьох іноземців-студентів одного з місцевих університетів. Зловмисники побили 17-річного місцевого жителюята викрали його. За звільнення підлітка викрадачі вимагали від родичів 4 тисячі доларів.

Ще двох мешканців Кавказького регіону затримали у Києві поліцейські. Вони підозрюються у скоєнні крадіжки. Зловмисники вночі 7 листопада розбили вікно та проникли до квартири одного з жителів столиці, викрали його особисті речі.

У Черкасах поліція перекрила міжнародний канал постачання українок до Німеччини з метою сексуальної експлуатації. Незаконний "бізнес" організували 29-річний іноземець та 23-річна черкащанка. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні торгівлі людьми.

Нагадаємо, у неділю, 19 листопада, у Київській області правоохоронці затримали групу іранців, які напали на автозаправну станцію.