ua en ru

В Україні вищі спеціалізовані суди будуть ліквідовані

В Україні вищі спеціалізовані суди будуть ліквідовані Фото: віце-спікер Ради Оксана Сироїд (Олександр Мєдвєдєв, "Новое время")

Україна перейде на триланкову судову систему

Робоча група з питань правосуддя Конституційної комісії врахувала рекомендації Венеціанської комісії з ліквідації чотириланкової судової системи. Про це в ході прес-конференції розповіла віце-спікер ВР, член Конституційної комісії Оксана Сироїд, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Ми нарешті прийшли до згоди, що перейдемо на триланкову судову систему. У нас не буде Вищих судів",- сказала Сироїд.

За словами віце-спікера, робоча група дійшла згоди, що вищі спеціалізовані суди будуть ліквідовані. Також пропонується перезавантажити Верховний суд та апеляційні суди шляхом переобрання нових суддів.

Разом з тим, в Конституційної комісії домовилися про обмеження впливу президента на кар'єрне зростання суддів. Відповідно повноваження перева суддів з одного суду в інший перейдуть новоствореного органу - Вищої Ради правосуддя.

Нагадаємо, раніе Венеціанська комісія підтримала проект змін до Конституції в рамках судової реформи, проте вважає, що звільнення всіх суддів не відповідає європейським стандартам.