ua en ru

В Україні набрали чинності мінімальні розміри "зелених" тарифів на електроенергію

В Україні набрали чинності мінімальні розміри "зелених" тарифів на електроенергію Фото: НКРЕКП

Постанова набрала чинності з дня її офіційного опублікування

В Україні сьогодні, 25 серпня, набрали чинності фіксовані мінімальні розміри "зелених" тарифів на електроенергію для приватних домогосподарств. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Постанова НКРЕКП від 20.07.2015 № 2044 "Про встановлення фіксованих мінімальних розмірів "зелених" тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств" сьогодні офіційно оприлюднена в "Офіційному віснику України" за № 65, ст. 2160", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог статті 171 Закону України "Про електроенергетику" визначено новий механізм формування та розрахунку "зелених" тарифів на електричну енергію для приватних домогосподарств.

"Постанова встановлює фіксовані мінімальні розміри "зелених" тарифів на електричну енергію, вироблену з енергії вітру об'єктами електроенергетики приватних домогосподарств, та енергії сонячного випромінювання, вироблену об'єктами електроенергетики, які вмонтовані на дахах та фасадах приватних домогосподарств (будинків, будівель та споруд), встановлена потужність яких не перевищує 30 кВт", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) допускає зниження температурного мінімуму для житлових приміщень з 18 до 16 градусів за умови гострого дефіциту газу.