ua en ru

В Україні набув чинності мораторій на відстріл лосів

В Україні набув чинності мораторій на відстріл лосів Фото: Остап Семерак розповів про мораторій на відстріл лосів

На думку глави Мінекології, такий мораторій запізнився на 20-30 років

В Україні 3 лютого набув чинності 25-річний мораторій на відстріл лосів. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Facebook.

"Наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років. Зобов’язує Державну екологічну інспекцію України здійснювати державний нагляд (контроль) за дотриманням режиму цієї заборони", - зазначив міністр.

На думку глави Мінекології, такий мораторій запізнився на 20-30 років.

"Зараз за різними підрахунками популяція лосів в Україні нараховує від 2 тис. особин до 6 тис. Тоді як в Білорусі і Польщі близько 30 тис. До речі, Польщу теж свого часу спіткала подібна історія з масовим відстрілом цих тварин. З 2001 року там запроваджено мораторій, і популяція лося за цей час зросла у кілька разів", - розповів Семерак.

Мораторію на відстріл лося бути. Від сьогодні полювання на цих тварин впродовж 25 найближчих років на території Украї...

Опубліковано Остапом Семераком 3 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що у 2017 році планується завершити реформу Державної екологічної інспекції.