ua en ru

В Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину через смерть дитини

В Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину через смерть дитини Фото: лікарня (УНІАН)

Вакцина була виготовлена болгарською компанією BB-NCIPD Ltd

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила болгарську вакцину проти туберкульозу (БЦЖ). Відповідний документ опублікований на офіційному сайті служби.

Повідомляється, що причиною заборони є повідомлення від Білопільської районної лікарні (Сумська область) про те, що після імунізації померла людина.

Зазначимо, що була введена вакцина БЦЖ, ліофілізована / BGG VACCINE FREEZE-DRIED серії 297, виготовлена болгарською компанією BB-NCIPD Ltd.

В Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину через смерть дитиниВ Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину через смерть дитини

Фото: розпорядження (diklz.gov.ua)

Нагадаємо, в Україні за три роки від туберкульозу померло близько 13 тис. чоловік. Про це заявила. "Якщо порівняти, тільки за три останніх роки від туберкульозу померло близько 13 тис. людина, що в 3,4 рази більше, ніж померло за цей час у зоні бойових дій АТО", - заявила завідувачка центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Яна Терлеева.

Терлеева зазначила, що смертність від туберкульозу в Україні зараз знаходиться на рівні 8,8% і зниження цього показника "це позитивний маркер, який прогнозує сприятливу тенденцію".