ua en ru

В Україні зросла кількість зареєстрованих переселенців із Криму і Донбасу

В Україні зросла кількість зареєстрованих переселенців із Криму і Донбасу Фото: надання допомоги переселенцям

Нині вже зареєстровано понад 1 млн 157 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Регіональними штабами Державної служби з надзвичайних ситуацій уже зареєстровано понад 1 млн 157 тисяч внутрішньо переміщених осіб із анексованого Росією Криму та окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-центр ДСНС.

"Із початку проведення на Сході України антитерористичної операції, з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в інших регіонах України тимчасово розміщено 1 млн 157 тис. 289 осіб, із яких 193 тис. 11 дітей та 545 тис. 673 особи з інвалідністю та похилого віку, у тому числі з Донецької і Луганської областей 1 млн 134 тис. 445 осіб та Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 22 тис. 844 особи", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що рятувальники зустрічають громадян, які переміщуються з районів проведення АТО на вокзалах, координують дії щодо їхнього розселення і вирішення побутових питань, а також взаємодіють із місцевими органами влади, благодійними та волонтерськими організаціями.

При цьому, за даними ДСНС, особлива увага приділяється питанню психологічної адаптації громадян на місцях тимчасового проживання.

"Від початку проведення АТО на Сході країни психологи ДСНС разом із представниками інших органів державної влади, громадських організацій надали психологічну допомогу 178 тис. 937 внутрішньо переміщеним особам, у тому числі 49 тис. 367 дітям та 30 тис. 599 особам з інвалідністю та людям похилого віку", - відзвітували рятувальники.

Нагадаємо, раніше третина переселенців заявили, що не хочуть повертатися на тимчасово окуповані території.