ua en ru

В Україні збільшать більш 80 видів соцвиплат, - Розенко

В Україні збільшать більш 80 видів соцвиплат, - Розенко Фото: Павло Розенко

Підняття соціальних норм торкнеться понад 12 млн громадян України

В Україні збільшать більш 80 видів соціальних допомог та виплат. Про це на брифінгу заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому від прожиткового мінімум, від підняття прожиткового мінімуму будуть збільшені розміри приблизно більш ніж 80 видів соціальних допомог і виплат, стипендій, компенсацій тощо", - повідомив міністр.

За його словами, під підвищення рівня соціального захисту потрапить понад 12,5 млн громадян України.

"А якщо врахувати, що в недержавному секторі будуть підвищуватися мінімальні розміри заробітної плати, таким чином, ми ще очікуємо, що і в недержавному секторі також прийдуть відповідні збільшення розмірів, в першу чергу, заробітних плат, що охопить, за нашими розрахунками, приблизно 3-3,5 до 4 млн працюючих людей в Україні", - додав він.

Також Розенко повідомив, що зарплата працівників медичної сфери зросте в середньому на 300-450 грн.

"В цілому зростання заробітної плати лікарів та медсестер в залежності від категорії та спеціальності орієнтовно складе 450 і 300 грн відповідно", - повідомив він.

Крім того, він уточнив, наскільки піднімуть зарплати вчителям:

"Зростання заробітної плати вчителів у залежності від категорії складе орієнтовно від 470 грн до 605 грн", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв підвищення соціальних стандартів з 1 вересня.