ua en ru

В Україні значно зменшилась кількість курців, - МОЗ

В Україні значно зменшилась кількість курців, - МОЗ Фото: курці (РБК-Україна)

За 7 років кількість курців в Україні зменшилася на 20%

За період з 2010 по 2017 рік кількість курців в Україні зменшилася майже на 20%. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Відзначається, що частка дорослих курців (щодня, епізодично) і частка щоденних курців скоротилися майже на 20% (з 28,3% до 22,8% і з 25,0% до 20,1% відповідно. Найбільш значимі зміни відбулися серед чоловіків, у той час як серед жінок таких змін не спостерігалося.

На сьогодні щоденними курцями залишаються 35,9% чоловіків і 7,0% жінок. Загалом щодня курить 7,2 млн дорослих українців.

"Суттєво зменшився відсоток впливу вторинного тютюнового диму вдома, на роботі та в громадських місцях; істотно зросли ціни на тютюнові вироби зросла поінформованість населення про шкоду куріння. Це стало можливими завдяки законодавчим змінам у сфері контролю над тютюном, які відбулися в Україні за 11 років після ратифікації Рамкової Конвенції по боротьбі проти тютюну (РКБТ ВООЗ)", - зазначив Олег Дудін, головний спеціаліст Управління громадського здоров'я Моз України.

Результати дослідження також свідчать про зменшення відсотка дорослих, які замислювалися про те, щоб припинити курити, попередження на пачках сигарет. Практично не змінилися показники відмови від куріння, додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України раніше схвалив концепцію стратегії протидії незаконному виробництву та обігу сигарет.