ua en ru

В Україні за три роки фінансування охорони здоров'я збільшать на 25 млрд гривень, - Супрун

В Україні за три роки фінансування охорони здоров'я збільшать на 25 млрд гривень, - Супрун Фото: Уляна Супрун (kmu.gov.ua)

До 2020 року 5% ВВП планують передати на систему охорони здоров'я

В Україні за три роки фінансування системи охорони здоров'я буде збільшено на 25 млрд гривень. Про це в ефірі "5 каналу" заявила виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Ми на 25 млрд гривень в наступні 3 роки будемо підвищувати фінансування. У 2020 році буде 85 млрд. У законопроекті (про медичну реформу, - ред.) також закладено, що 5% ВВП до 2020 року має бути передано на медичну систему - це досить багато", - заявила Супрун.

Нагадаємо, спікер українського парламенту Андрій Парубій прогнозує, що при розгляді Верховною Радою медичної реформи "буде дуже гаряче".

"Зараз ситуація така: є три фракції, які підтримують реформу, - "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" і "Самопоміч". Математично голосів повинно вистачити. Але у ряду мажоритарників в цих фракціях є серйозні зауваження...Добре, що поправок до другого читання менше, ніж по судовій реформі, але "Батьківщина" і "Опозиційний блок" напевно будуть наполягати на їхньому розгляді, так що в залі буде дуже гаряче", - зазначив Парубій.