ua en ru

В Україні в тестовому режимі запустили реєстр переселенців

В Україні в тестовому режимі запустили реєстр переселенців Фото: міністр соціальної політики України Андрій Рева

Єдиний реєстр буде сприяти електронному обліку внутрішньо переміщених осіб

В Україні з 1 серпня 2016 року у тестовому режимі запрацював єдиний реєстр внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба відомства.

"Єдину інформаційну базу даних внутрішньо переміщених осіб ми запустили поки що в тестовому режимі. Вона дає можливість електронного обліку всіх внутрішньо переміщених осіб. Ми тепер можемо відстежити, якщо, скажімо, переселенець внесений в реєстр у двох управліннях", - повідомив Рева.


За його словами, єдиний реєстр буде сприяти обміну інформацією між Держприкордонслужбою, органами Пенсійного фонду, СБУ, щоб мати повну інформацію про кожного переселенця.

"Також, чи не перебував переселенець більше двох місяців на непідконтрольній Україні території, завдяки єдиному реєстру зможе побачити Державна прикордонна служба і т. д...", - додав Рева.

Він також зазначив, що за інформацією СБУ на початок 2016 року, понад 400 тис. громадян, які отримують соцвиплати, ні разу не перетинали лінію розмежування. За даними Пенсійного фонду, після того, як були зупинені пенсійні виплати, з 460 800 внутрішньо переміщених осіб виплати відновлені 143 тисяч, іншим - відмовлено.

За даними Міністерства соціальної політики, в Україні налічується близько 1,8 млн внутрішньо переміщених осіб

Нагадаємо, раніше заступник голови МінАТО Георгій Тука заявив, що офіційні дані про переселенців завищені.