ua en ru

В Україні понад 56 тис. засуджених та узятих під варту

В Україні понад 56 тис. засуджених та узятих під варту Ілюстративне фото (УНІАН)

Водночас 29 установ на сході України перебувають за межами впливу державної влади

Станом на 1 вересня 2018 року в установах Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС) перебувало 56 246 засуджених та ув'язнених під варту. Про це йдеться у відповіді ДКВС на запит РБК-Україна.

"Водночас повідомляємо, що внаслідок ситуації, яка склалась на сході України, за межами впливу державної влади залишилось 29 установ виконання покарань та слідчих ізоляторів ДКВС", - йдеться у документі.

Повідомляється, що установи, які розташовані на неконтрольованій території України, поступово припинили зв'язок з центральним органом виконавчої влади.

В Україні понад 56 тис. засуджених та узятих під варту

Фото: відповідь на запит РБК-Україна

Нагадаємо, 24 вересня на прес-конференції "Механізм виправлення судових помилок: 20 справ засуджених довічно по сумнівним вироками" адвокат Олег Левицький повідомив, що в Україні приблизно 1,5 тис. засуджених до довічного позбавлення волі.

"1,5 тисячі засуджених до довічного позбавлення волі, на мою думку, кожен сотий з них - невинний. В усіх країнах світу, якщо була допущена помилка, то їх звільняють. В кожній країні є процедура, яка визнає, що людина засуджена необґрунтовано. У нас такої процедури немає", - розповів він.