ua en ru

В Україні існує попит на центральні закупівельні організації, - Нефьодов 

В Україні існує попит на центральні закупівельні організації, - Нефьодов  Фото: Максим Нефьодов (kmu.gov.ua)

У послугах таких організацій можуть бути зацікавлені міста, які хочуть централізувати закупівлі власних комунальних підприємств

В Україні має бути напрацьована нормативна база, яка передбачатиме передачу функції здійснення державних закупівель спеціальним закупівельним організаціям. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сподіваємося, що за результатами роботи пілотів ми зможемо вже напрацювати не пілотну, стаціонарну нормативну базу для цього і такі центральні закупівельні організації будуть виникати в інших місцях, тому що попит на них є", - заявив Нефьодов.

За його словами, наразі подібні пілотні проекти проводяться у Кабінеті міністрів та при Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації.

Представник МЕРТ зазначив, що у послугах закупівельних організацій можуть бути зацікавлені передусім міста, які хочуть централізувати закупівлі власних комунальних підприємств, та великі специфічні замовники.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЕРТ планує скоротити бізнес-перевірки на 15%.