ua en ru

В Україні не існує проблеми масової втечі підозрюваних - Луценко

В Україні не існує проблеми масової втечі підозрюваних - Луценко Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко (прес-служба Юрія Луценка)

За словами генпрокурора, суддям потрібно дати волю приймати рішення у повному спектрі можливостей

В Україні не існує проблеми масової втечі підозрюваних. Про це в ході конференції "Кримінальний процесуальний кодекс України: проблеми застосування та перспективи удосконалення" повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, КПК з чорної ситуації перейшов в чисто білу ситуацію. Якщо раніше був обов'язковий арешт, то тепер - обов'язкова застава. Мені здається, що потрібно дати суддям волю, щоб вони могли приймати рішення у повному спектрі можливостей: від арешту чиновника на перші два місяці до прийнятних розмірів застави, не менше певної суми", - сказав Луценко.

У той же час, за словами Луценка, у людей викликає тотальне невдоволення той факт, що чиновника, якого заарештували за хабар, пізніше випускають під заставу. Він додав, що зараз в Україні не існує проблеми масової втечі підозрюваних, які вийшли під заставу.

Нагадаємо, на початку листопада Генеральна прокуратура України оскаржила рішення Печерського районного суду Києва звільнити екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва під заставу у розмірі 160 тис. грн.

Генпрокуратура попросила суд збільшити розмір застави з 160 тис. грн до 480 тис. Грн.