ua en ru

В Україні суд вперше звільнив довічно ув'язненого

В Україні суд вперше звільнив довічно ув'язненого Фото: наручники (РБК-Україна)

Каверзін звинувачувався у вбивстві семи осіб

Апеляційний суд Вінницької області звільнив 43-річного Олександра Каверзина, засудженого за 13 злочинів від довічного позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба суду.

"Таке рішенням 3 листопада ухвалив апеляційний суд, тому що встановив: існує суттєва загроза життю і здоров'ю людини", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Каверзін - інвалід 1 групи по зору, страждає внутрішньочерепним тиском, який може спровокувати інсульт. Осліп укладений від тортур, які завдали йому співробітники міліції.

"У відповідності з рішенням Європейського суду з прав людини від 15 травня 2012 року у справі "Каверзін проти України" (заява 23893/03) встановлено порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод у зв'язку з катуванням заявника працівниками міліції; порушення статті 3 Конвенції у зв'язку з непроведенням органами влади ефективного розслідування за скаргою заявника на тортури; порушення статті 3 Конвенції через відсутність в період з січня по вересень 2001 адекватної медичної допомоги у зв'язку з пошкодженням ока; порушення статті 3 Конвенції у зв'язку із застосуванням до заявника наручників в Дніпропетровській колонії", - йдеться в постанові суду

Зазначено, що Каверзін звинувачувався у вбивстві семи осіб, серед яких - троє співробітників міліції. Також він засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм і розбій.

Нагадаємо, на початку листопада в Німеччині співробітники поліції звільнили жінку, захоплену невідомим чоловіком в заручниці у місті Пфаффенхофен на півдні країни.