ua en ru

В Україні стартує програма з підвищення безпеки електронних платежів

В Україні стартує програма з підвищення безпеки електронних платежів Фото: голова Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов

Програма буде функціонувати за підтримки Держдепу США

В Україні з жовтня стартує національна програма з підвищення безпеки у сфері електронних платежів і карткових розрахунків. Про це повідомив глава Асоціації членів платіжних систем ЕМА Олександр Карпов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Карпова, асоціація виграла грант на рік і буде координатором цієї програми до вересня 2017 року. Крім того, він зазначив, що програма буде функціонувати при безпосередній підтримці Державного департаменту США.

Основними напрямками програми будуть підвищення фінансової грамотності населення, в тому числі інформування про безпечні способи використання платіжних карток, та сприяння посилення законодавства у сфері кіберзлочинності.

"Після 2012 року, коли декриміналізували 200 статтю, Україна стала Меккою для шахраїв"- зазначив Карпов.

Так, за його словами, злочинець може заволодіти сотнями тисяч гривень, зламавши банкомат, при цьому сплатити 80 тис. гривень штрафу і залишатися на волі. Програма також буде проводитися за сприяння відділу кіберзлочинності Національної поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збитки від кіберзлочинів в Україні склали 27 млн гривень з початку року.