ua en ru

В Україні стартує міжвідомча спецоперація "Кордон-2016"

В Україні стартує міжвідомча спецоперація "Кордон-2016" Фото: Україна посилює охорону держкордону

До спецоперації залучать прикордонні відомства суміжних країн

В Україні стартує міжвідомча спеціальна операція "Кордон-2016", яка триватиме до листопада 2016 року. Про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що спецоперація "Кордон-2016" триватиме з квітня по листопад з метою зниження рівня злочинної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах і областях. Фактично спецоперація пройде на всій території країни.


"До проведення заходів також буде залучено Європейське агентство з питань управління оперативним співробітництвом на зовнішніх кордонах держав-членів Європейського союзу FRONTEX, Місію Європейського союзу EUBAM і прикордонні відомства суміжних держав", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в ході спецоперації пройдуть комплексні перевірки злітно-посадкових майданчиків, аеродромів та причалів морських і річкових суден, будуть відпрацьовані місця можливого скупчення незаконних мігрантів та об'єкти компактного проживання іноземців, посилені заходи контролю в прикордонних районах і спільного несення служби з прикордонниками країн ЄС.

Зазначимо, в минулому році в рамках операції "Кордон-2015"прикордонники спільно з представниками інших правоохоронних органів затримали майже 2 тис. незаконних мігрантів.

Нагадаємо, в Україні 39 пунктів пропуску на кордоні підключені до баз даних Інтерполу.