ua en ru

В Україні засобами обліку споживання води обладнано близько 77% абонентів

В Україні засобами обліку споживання води обладнано близько 77% абонентів Фото: лічильниками води обладнані 77% абонентів

При цьому показник забезпеченості комерційним обліком багатоквартирних будинків становить 22%

В Україні засобами обліку споживання води обладнано близько 77% абонентів. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Так, комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на своєму засіданні розглянув законопроект щодо обов'язкового обладнання будівель лічильниками тепла і води.

"Під час обговорення необхідність прийняття законопроекту обґрунтовувалася тим, що в цілому по Україні засобами обліку споживання води обладнано близько 77% абонентів, а показник забезпеченості комерційним обліком багатоквартирних будинків є ще меншим і складає близько 22%. Низький показник оснащення засобами обліку унеможливлює ефективну реалізацію заходів з економії водних ресурсів, що спрямовані головним чином на зменшення технологічних витрат та втрат води в системах централізованого питного водопостачання та внутрішньобудинкових системах централізованого постачання холодної води, централізованого постачання гарячої води", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4901 "Про комерційний облік комунальних послуг".