ua en ru

В Україні збережеться змішана форма комплектації ЗСУ, - глава Генштабу

В Україні збережеться змішана форма комплектації ЗСУ, - глава Генштабу Фото: українські солдати

Це потрібно, у тому числі, для підготовки резервістів

В Україні збережеться змішана форма комплектації Збройних Сил. Про це заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв'ю "5 каналу".

"На сьогодні йде мова про змішану форму комплектації. У нас є як військовослужбовці строкової служби, так і військовослужбовці служби за контрактом. Із загальної кількості зараз тільки 10% - військовослужбовці строкової служби. Та ми будемо продовжувати таку форму комплектації Збройних Сил, тому що нам потрібно, в тому числі, здійснювати і підготовку резервістів", - повідомив він.

За словами Муженка, за необхідності резервісти будуть доукомплектовувати ті підрозділи ЗСУ, які вестимуть бойові дії. Він додав, що в 2014-2016 роках укладено контракти з 85 тисячами солдатів і офіцерів, із них тільки в 2016 році - з 57 тисячами.

Глава Генштабу також повідомив, що тепер армія переходить на тримісячний цикл підготовки солдатів-строковиків, збільшиться й цикл підготовки для військовослужбовців за контрактом.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Збройні Сили України з кінця жовтня 2016 року стають контрактними і добровольчими.