ua en ru

В Україні скоро на одного працюючого буде два пенсіонери, - Яценюк

В Україні скоро на одного працюючого буде два пенсіонери, - Яценюк Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

В Україні скоро на одного працюючого буде два пенсіонери. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас, на жаль динаміка по старіння населення дуже і дуже негативна. Ми прийдемо до того, що у нас на кожного працюючого буде по два пенсіонери. Це реальність в якій ми живемо, вона не сталася вчора і навіть не позавчора. Саме тому навіть в наших пенсійних змінах і пенсійних реформах, так не дуже хороші зміни для працюючих пенсіонерів, але я хочу, щоб молодь отримала робоче місце друзі і цю політику я буду сповідувати далі ", - сказав він.

А також додав, що не хотів би ще зменшити єдиний соціальний внесок. "Ми зробили першу спробу, яка не була дуже вдала. Друга спроба більш вдала, по єдиному соціальному внеску і тут я також прошу позицію і роботодавців і профспілок. Зараз критерії, як тільки ви платите більше заробітної плати, відразу менше ставка ЄСВ. Я б хотів ще її зменшити, але виникає питання, як тоді платити пенсії? Як накопичувати доходи бюджету?", - сказав Яценюк.