ua en ru

В Україні зараз немає програм з будівництва житла для переселенців, - Черниш

В Україні зараз немає програм з будівництва житла для переселенців, - Черниш Фото: Черниш заявив, що програм з будівництва житла для переселенців зараз немає

За словами міністра, потрібно внести зміни до бюджету

В Україні зараз немає програм, які передбачають будівництво житла для переселенців. Про це сказав міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш, передає телеканал "112 Україна".

"Кошти можуть виділятися при наявності відповідних цільових програм. Програм в сфері житлового будівництва немає зараз, які б передбачали саме будівництво житла для переселенців. Кредитних ресурсів для цього теж немає, тому що кредитори ставлять умови для кредитів для різних галузей, але не для житла. Якщо урядом буде затверджена програма, стратегія, вона повинна бути профінансована. Але рішення за ВР. Треба внести зміни до бюджету", - підкреслив міністр.


Нагадаємо, Кабінет міністрів України спростив механізм надання пільгових довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла в сільській місцевості.

Відтепер, зокрема, пільгові довгострокові кредити для забудови житла в сільській місцевості в першочерговому порядку можуть отримати особи з оформленим статусом учасника бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України, а також переселенці із зони АТО.