ua en ru

Кабмін спростив надання пільгових довгострокових кредитів для забудовників в сільській місцевості

Кабмін спростив надання пільгових довгострокових кредитів для забудовників в сільській місцевості Фото: Кабінет міністрів України

Такі кредити в першочерговому порядку можуть отримати особи з оформленим статусом учасника АТО

Кабінет міністрів України спростив механізм надання пільгових довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла в сільській місцевості.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду №115 від 24 лютого 2016 року "Про внесення змін до правил надання довгострокових кредитів для індивідуальних забудовників житла на селі".

Відтепер, зокрема, пільгові довгострокові кредити для забудови житла в сільській місцевості в першочерговому порядку можуть отримати особи з оформленим статусом учасника бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України, а також переселенці із зони АТО.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді надавати державну компенсацію в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту учасникам антитерористичної операції. Відповідний законопроект №4081 був зареєстрований в Раді 16 лютого 2016 року.