ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День захисту дітей

В Україні сьогодні відзначають День захисту дітей Фото: в Україні сьогодні відзначають День захисту дітей

У Києві сьогодні пройде низка святкових заходів

В Україні сьогодні, 1 червня, відзначають День захисту дітей - свято, який покликаний привернути увагу громадськості до проблем дітей.

Дата була заснована в листопаді 1949 року в столиці Франції місті Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950 р.

В Україні свято було введено в 1998 р., коли після ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій, Президент України Леонід Данилович Кучма підписав указ № 568/98 "Про день захисту дітей".

День захисту дітей в Україні був приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, який у всьому світі відзначається 1 червня.

У зв'язку зі святом 1 червня в Києві пройде низка масовий заходів. Зокрема, відбудеться гала-концерт Міжнародного фестивалю дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик" і фінал "Музичної Академії Євробачення".

Також на Михайлівській площі о 10:00 відбудеться 23-ий щорічний "Пробіг під каштанами". Традиційно, на кошти, зібрані в рамках пробігу, буде закуплено обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Маршрут пробігу: Михайлівська площа - Володимирський проїзд - Софіївська площа - вулиця Володимирська - вул. Льва Толстого - площа Льва Толстого, розворот по вул. Велика Васильківська та у зворотному напрямку.

Нагадаємо, у зв'язку з цим в центрі міста буде перекрито рух транспорту на кількох вулицях.