ua en ru

На День Києва у столиці обмежать рух

На День Києва у столиці обмежать рух Фото: на День Києва заплановано багато велозмагань

Рух перекриватимуть через різні велозаходи

На День Києва у столиці 29, 30, 31 травня та 1 червня обмежать рух транспорту на кількох дорогах у зв'язку із заходами, присвяченими Дню міста. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державтоінспекції.

"Столична Державтоінспекція інформує, що 29, 30, 31 травня та 1 червня під час проведення загальноміських заходів, присвячених Дню Києва, будуть діяти обмеження в русі транспорту (на виконання розпоряджень КМДА від 08.05.2015 №459)", - йдеться в повідомленні.

У п'ятницю, 29 травня, з 8:00 до 13:00 буде тимчасово перекрито рух по маршруту: проспект Голосіївський - вулиця Червоноармійська - проспект Науки - вулиця Блакитного - Генерала Родимцева - Героїв Оборони. У цей час відбудуться Міжнародні змагання "Race Horizon Park" з велоспорту, організовані до Дня Києва.

Безпосередньо на День Києва, у суботу, 30 травня, з 8:00 до 16:00 планується перекрити рух на вулицях: Майдан незалежності - Хрещатик - Європейська площа - Хрещатик - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Велика Васильківська - Ковпака - Антоновича - Либідська площа - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Велика Васильківська - Хрещатик - Майдан Незалежності. На цьому маршруті проведуть Міжнародну велогонку.

У цей же день з 9:00 до 11:30 у зв'язку з проведенням велопараду, присвяченого Дню Києва, рух буде тимчасово заборонено за маршрутом: Європейська площа - Хрещатик - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Велика Васильківська - Ковпака - Антоновича - Либідська площа - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Велика Васильківська - Хрещатик - Європейська площа - Володимирський узвіз - Пішохідний міст - вулиця Труханівська (Труханів острів).

У неділю, 31 травня, з 8:00 до 13:00 будуть діяти обмеження руху по вулицях: Миколи Грінченка - Кіровоградська - Червонозоряний проспект - Андрія Головко - Солом'янська - Протасів Яр - Миколи Грінченка. Там знову будуть проходити міжнародні змагання "Race Horizon Park" з велоспорту.

Крім того, у понеділок, 1 червня, під час проведення 23-го спортивно-благодійного заходу "Пробіг під каштанами", з 8:00 до 14:00 тимчасово перекриють рух усіх видів транспорту за маршрутом: Михайлівська площа - Володимирський проїзд - Софіївська площа - вулиця Володимирська - Льва Толстого - площа Льва Толстого - з розворотом по вулиці Велика Васильківська та у зворотному напрямку.

ДАІ просить автомобілістів з розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які виникли внаслідок проведення заходів на День Києва.