ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День молоді

В Україні сьогодні відзначають День молоді Фото: в Україні сьогодні відзначають День молоді

У Києві сьогодні частково обмежено рух транспорту

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають День молоді. Свято традиційно святкують в останню неділю червня відповідно до указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 "Про День молоді".

Свято було встановлене "на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України". Зазначимо, Білорусь відзначає це свято одночасно з Україною.

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди свята зазначив, що саме молодець стала рушійною силою Революції гідності.

"Саме молоді люди першими встали на захист Батьківщини, сформувавши кістяк добровольчих батальйонів тоді, коли армія тільки відновлювалася з руїн. Так уже повелося, що з початку 90-х років українська молодь завжди першою піднімалася на боротьбу. Студентська революція на граніті, Помаранчева революція, Революція гідності невпізнанно змінили нашу країну, чітко окреслили унікальну політичну українську націю на пострадянському просторі", - зазначив Порошенко.

Президент також заявив, що молодим варто вже сьогодні думати про те, "як будувати Україну завтра, бо, зрештою, майбутнє належить вам".

"Не бійтеся творити, рухати прогрес, палати справжнім жагою змін. Нам разом треба залишити за спиною все, що стримувало розвиток країни і будувати нову європейську державу", - зазначив глава держави.

У центрі Києві сьогодні буде частково обмежено рух автотранспорту у зв'язку з проведенням масових заходів. Зокрема, проходитимуть міжнародні змагання з тріатлону

Крім того, на Хрещатику з 10:00 до 21:00 буде проходити спортивна акція "Україна єдина", в яку увійдуть виступи команд кільцевих гонок, ралі, позашляхових змагань, дріфту і стантрайдингу.

Також, 27-28 червня 2015 р. в Києві у парку ВДНГ (проспект Академіка Глушкова) пройде Фестиваль офісних зомбі "На дні-2".

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Конституції.