ua en ru

В Україні на сьогодні оголошено штормове попередження

В Україні на сьогодні оголошено штормове попередження Ілюстративне фото (Getty Images)

Посилення вітру та дощі очікуються на заході та півдні країни

Погода в Україні сьогодні, 21 червня 2019 року, місцями очікується дощовою, з градом і посиленням вітру до 20 м/с. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, посилення вітру та значні дощі сьогодні очікуються на заході та півдні країни.

"За прогнозом Укргідрометцентру, упродовж доби 21 червня в західних, Житомирській, Вінницькій та Одеській областях грози, місцями значні дощі, град та шквали 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними синоптиків, протягом дня через дощі очікується підвищення рівня води в річках Закарпатської області з можливим формуванням значного схилового та мiсцевого стоку, а в горах є загроза утворення локальних селевих потокiв.

Також повідомляється, що до 23 червня вода в рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська та Iвано- Франкiвська області) може піднятися 0,5 - 1,5 м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця тижня спека в Україні посилиться, місцями температура повітря досягатиме +36. Разом з тим, з 26 червня синоптики прогнозують послаблення спеки, стовбчики термометрів опустяться до +25 градусів.