ua en ru

В Україні сьогодні розпочався осінній призов

В Україні сьогодні розпочався осінній призов Фото: в Україні сьогодні розпочався осінній призов

Планується призвати 11 006 осіб

В Україні сьогодні, 1 жовтня, розпочався осінній призов на строкову військову службу. Проведення чергового призову громадян України відбувається відповідно до указа Президента України Петра Порошенка №88/2015.

Як повідомляється, призову підлягають молоді люди віком від 20 до 27 років.

Також, Кабінет міністрів України прийняв розпорядження №1000-р, яким затверджено чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу.

"Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Державній спеціальній службі транспорту перерахувати до 5 жовтня 2015 р. кошти на рахунки обласних, Київського міського військових комісаріатів в обсязі, затвердженому цим розпорядженням. Міністерству внутрішніх справ, Державній спеціальній службі транспорту перерахувати до 5 жовтня 2015 кошти Міністерству оборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу до Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту, в сумі 983400 грн і 157 344 грн відповідно", - йдеться в документі.

Кабмін визначив чисельність людей, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді 2015 року, в кількості 11 006 осіб.
Зокрема, до Збройних сил України буде направлено 5 тисяч 206 громадян, до Нацгвардії - 5 тис., а до Держспецтрансслужби - 800 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив порядок виплат призовникам на строкову військову службу.