ua en ru

В Україні дозволена реєстрація земельних ділянок за документами до 2013 р

В Україні дозволена реєстрація земельних ділянок за документами до 2013 р Фото: Земельні ділянки тепер можна зареєструвати за документами до 2013 р

Відповідний закон вчора був офіційно опублікований

В Україні сьогодні, 6 червня 2015 р., набирає чинності закон України № 418-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо формування земельних ділянок та їх державної реєстрації на підставі документації із землеустрою, розробленою до 2013 р.". Вчора, 5 червня, даний документ був офіційно опублікований в парламентській газеті "Голос України".

Цей закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Згідно із законом, у разі, якщо до 1 січня 2013 р. була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність чи наданні в користування, в тому числі на умовах оренди, формування земельної ділянки як об'єкта цивільних прав, крім випадків, визначених статтею 791 цього Кодексу, здійснюється за такою технічною документацією.

У разі якщо до 1 січня 2013 р. була розроблена технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку, на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про надання або передачу земельної ділянки у власність чи наданні в користування, в тому числі на умовах оренди, а відомості про таку земельну ділянку не внесені до Державного реєстру земель, державна реєстрація цих земельних ділянок здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою порядку, встановленому законом.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 14 травня 2015 р. За відповідний законопроект № 0902 проголосували 263 депутата при 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 3 червня.