ua en ru

В Україні викрили схему продажу викрадених в ЄС елітних автомобілів

В Україні викрили схему продажу викрадених в ЄС елітних автомобілів Ілюстративне фото (gold-cars)

Учасники злочинної організації оформляли на себе договори лізингу на автомобілі еліт-класу

В Україні викрили схему продажу елітних автомобілів, викрадених в Європейському союзі, яка завдала збитків на понад 4 млн євро. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Офісу Генпрокурора.

Повідомляється, що за версією слідства, учасники злочинної організації оформляли на себе та на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу.

"Серед таких осіб були представники приватних українських та іноземних підприємців на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші)", - йдеться в повідомленні.

Особи, ймовірно, використовуючи корумповані зв’язки у правоохоронних органах, перевозили ці автомобілі через митний контроль та реєстрували у сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки. В подальшому вказані автомобілі реалізовували.

"Починаючи з 2017 року, вказані особи ошукали десятки закордонних організацій. Не отримуючи виплат по лізингу, дані організації повідомили правоохоронні органи, після чого автомобілі було оголошено у міжнародний розшук. За такою схемою налічується 56 епізодів, в результаті чого завдано збитків на понад 4 млн євро", - додали у відомстві.

В результаті, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру шести особам у створенні злочинної організації та незаконному заволодінні транспортними засобами (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч.3 ст. 289 КК України).

Наразі перевіряється причетність до протиправної діяльності викритого угруповання співробітників правоохоронних органів, які могли бути їхніми спільниками.

Раніше Служба безпеки України викрила головного спеціаліста Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації (ОДА) на вимаганнях за видачу дозвільних документів підприємствам.