ua en ru

В Україні перевіряти всі плавзасоби з-за катастрофи катера "Іволга"

В Україні перевіряти всі плавзасоби з-за катастрофи катера "Іволга" Фото: катер "Іволга"

Віце-прем'єр прогнозує посилення відповідальності за порушення техніки безпеки на плавтранспорте

Міністерство інфраструктури України починає перевірку всіх плавсредтсв у зв'язку з катастрофою судна "Іволга". Про це під час брифінгу заявив голова урядової комісії з розслідування причин аварії судна Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В першу чергу, перевірки всіх наявних плавзасобів за дотримання актів догляду. Це перевірка радіоелектронного обладнання, а також радіопередавального обладнання", - повідомив він.

За його словами, також планується перевірити ліцензії на дозвіл управління судами.

"Друге, це перевірка тих ліцензій та сертифікатів, що видавалися на можливість керування такими транспортними засобами", - сказав Зубко.

Додатково, за словами голови комісії, будуть перевірені причали, де можуть знаходитися такі плавзасоби.

"Третє, це перевірка наявності всіх можливих і не тільки сертифікованих станцій, а також місць причалів, де можуть бути пришвартовані плавзасоби як легкі, так і великі", - зазначив він.

Зубко повідомив, що за результатами перевірки будуть надані рекомендації щодо законодавчого посилення відповідальності за порушення техніки безпеки на плавтранспорте.

Нагадаємо,17 жовтня в акваторії Чорного моря біля Затоки сталося зіткнення катера "Іволга", внаслідок чого 14 людей загинули, ще 22 перебувають у лікарні.

Кабмін створив спеціальну комісію для розслідування причин аварії прогулянкового катера біля Затоки в Одеській області.