ua en ru

В Україні провели перше тестування технології 4G

В Україні провели перше тестування технології 4G Фото: виконавчий директор "Інтеллеком" Олександр Дорофій покладає великі надії на 4G (rbc.ua)

В результаті тесту вдалося досягти пікових швидкостей завантаження 210,9 Мбіт/с

Компанія "Інтеллеком" (бренд Giraffe) спільно з виробниками телекомобладнання Ericsson і Huawei вперше в Україні провела тестування технології зв'язку четвертого покоління.Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.


Компанії протестували різновид стандарту LTE TDD в діапазоні 2300 МГц.

У рамках заходу було проведено ряд випробувань – тестування максимальної швидкості радіо-інтерфейсу, голосових і відеодзвінків, а також перегляд відео високої чіткості в інтернеті в режимі реального часу. Також були здійснені ряд дзвінків на телефони, що підтримують стандарт 4G, а також на GSM-мережу одного з українських мобільних операторів і на стаціонарний телефон.

В результаті тесту вдалося досягти пікових швидкостей завантаження 210,9 Мбіт/с. При цьому максимальна теоретично можлива швидкість в цьому діапазоні складає 224 Мбіт/с.

Крім того, "Інтеллеком" подав до Національної комісії з держрегулювання зв'язку та інформатизації (НКРСІ) заявку на зміну стандарту з Wi-Max на LTE TDD (4G).

У компанії також додали, що стандарт LTE TDD є широко розповсюдженим у світі – на даний момент на ньому працює 77 комерційних мереж в 43 країнах світу.

Нагадаємо, екс-глава "Київстару" став власником мобільного оператора Giraffe.