ua en ru

В Україні провели натурний експеримент для розслідування авіакатастрофи МН17

В Україні провели натурний експеримент для розслідування авіакатастрофи МН17 Фото: натурний експеримент провели в Павлограді

Експеримент провели у співпраці з Нідерландами, Бельгією і Австралією

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз у співпраці з представниками Нідерландів, Бельгії та Австралії у Павлограді Дніпропетровської області провели натурний експеримент для розслідування авіакатастрофи МН17 на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні КНДІСЕ.

Повідомляється, що в Павлограді заздалегідь було підготовлено все необхідне для моделювання такого вибуху, який стався з літаком рейсу МН17.


"Для того щоб провести арена-тест, були виділені оригінальні бойові ракети з комплексу "Бук". Модель кабіни пілотів і елементи мішенної обстановки розміщувалися на двох окремих досліджуваних майданчиках. На тій же локації експерти встановили і налагодили роботу фото-, відео засобів і 3D сканування об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Фахівці намагалися візуалізувати вплив вибуху на корпус літака, визначити взаємне розташування лайнера і ракети, а також визначити область розльоту вражаючих елементів. Ці дані будуть використані для уточнення місця пуску і траєкторії ракети, якою був збитий літак.

Нагадаємо, Bellingcat опублікує нову доповідь по катастрофі MH17 в липні.