ua en ru

В Україні проведуть контрольні перевірки неплатників аліментів

В Україні проведуть контрольні перевірки неплатників аліментів Ілюстративне фото: аліменти (колаж РБК-Україна)

Перевірки проведуть у Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях

Мобільні групи по ліквідації заборгованості по аліментах проведуть в Україні ряд контрольних перевірок. Про це повідомила заступник міністра юстиції України Світлана Глущенко, передає пресс-служба Міністерства юстиції України.

Зокрема, за її словами, з 14 травня представники Мін'юсту контрольні перевірки проведуть у Тернопільській, Херсонській, Волинській, Закарпатській та Запорізькій областях.

Також з 21 травня мобільні групи будуть працювати у Харківській, Чернівецькій, Полтавській, Миколаївській, Чернігівській областях та в м. Києві.

Глущенко також зазначила, що з початку дії Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів", обсяг стягнених коштів з боржників аліментів збільшився в кілька разів

Так, в деяких регіонах сума сплати заборгованості по виплаті аліментів зросла більш ніж у 15 разів. Так, в Луганській області державним виконавцям вдалося стягнути понад 20 млн гривень аліментів, що в 15,5 разів більше, ніж до початку дії Закону. У Миколаївський - 33,5 млн гривень (у 10 разів більше), у Рівненській - майже 30 млн гривень (у 6 разів більше).

Лідерами по стягненню боргів по сплаті аліментів після початку дії закону є:

Дніпропетровська область з сумою стягнення 152,1 млн гривень;

Одеська область – 103,6 млн гривень;

Полтавська область - 73,6 млн гривень.

"Такі показники свідчать, що Закон працює і нововведення є дієвим мотиватором для недобросовісних батьків платити аліменти на дитину. Водночас, Міністерство буде продовжувати кампанію щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

"Найближчим часом Верховною Радою буде прийнято другий пакет законодавчих новацій, які передбачають ще більше посилення тиску на неплатників аліментів", - зазначила Глущенко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ще понад 200 тисяч осіб мають задолженность перед власними дітьми за більш ніж 6 місяців.