ua en ru

В Україні проведуть аукціон на 4G для сіл та селищ

В Україні проведуть аукціон на 4G для сіл та селищ Фото: Фото: 4G (РБК-Україна)

У Києві 4G запрацює за кілька місяців

В Україні у цьому році мають оголосити аукціон з продажу ліцензій на 4G для сіл та селищ. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час відкриття 4G-тендеру у вівторок, 6 березня, передає прес-служба глави держави.

"Після сьогоднішнього відкритого конкурсу на ліцензії четвертого покоління зв'язку ми обов’язково маємо зробити ще один аукціон для запуску 4G для сіл та селищ. Для того, щоб мала можливість розвиватися сільська медицина, сільська освіта. Для того, щоб сільрада мала надійний і ефективний інтернет-зв’язок", - заявив Порошенко.

Він зауважив, що регулятор має провести аукціон із запуску стандарту 4G у діапазоні 900 МГц.

Порошенко також висловив думку, що уже у 2018 році в абсолютній більшості обласних центрів мобільні оператори запустять 4G зв’язок.

"В Києві, я сподіваюсь, що це буде вже за декілька місяців", - додав він.

Нагадаємо, під час торгів ліцензіями на 4G в Україні за частоти в основному діапазоні - 1710-1785 МГц і 1805-1880 МГц - три мобільні оператори запропонували за всі лоти 5,434 млрд гривень. Так, найбільше запропонувала компанія "Київстар" - 2,837 млрд гривень. "Vodafone Україна" витратила 1,8 млрд гривень, а lifecell - 795 млн гривень.