ua en ru

В Україні 10% промислового потенціалу фізично знищені війною, - Порошенко

В Україні 10% промислового потенціалу фізично знищені війною, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

З економіки країни виведено 25% промислового потенціалу

В Україні 10% промислового потенціалу України фізично знищені в результаті бойових дій на Донбасі. Про це сьогодні під час розширеного засідання уряду заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виведені з економіки України 25% її промислового потенціалу, оскільки він знаходиться на окупованих територіях. Причому 10% промислового потенціалу фізично знищені війною, значна частина просто розібрана і вивезена в Російську Федерацію - у першу чергу це підприємства військово-промислового комплексу", - заявив Порошенко.

Він також повідомив, що Росія практично повністю закрила ринки для української продукції.

"Гібридна війна має й економічну складову... Росія практично повністю закрила для нас свої ринки. Тільки 2% українського продовольчого експорту потрапляють на закриті російські ринки. Москва робить все це не з економічною метою, ні про який захист економічного інтересу Росії не йдеться. Її мета суто політична - задушити нашу державу, дестабілізувати його, максимально погіршити соціально-економічне становище України, не маючи можливості здолати нас ззовні, оскільки збройні можливості значно покращилися, підірвати нас зсередини. Ми вистояли не тільки у військовому плані, ми вистояли і чесно проходимо випробування і в економічному плані", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що майже третина промислового потенціалу Донбасу була вивезена в Росію.