ua en ru

В Україні триває процес перепризначення субсидій на новий період, - Мінсоцполітики

В Україні триває процес перепризначення субсидій на новий період, - Мінсоцполітики Фото: субсидія

Громадян просять не хвилюватися, якщо у платіжці за травень не відображено субсидію

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що в Україні триває процес перепризначення субсидій на новий період, передає прес-служба міністерства.

"Якщо у платіжці на оплату комунальних послуг за травень не відображено субсидію, хвилюватися не варто. Скоріш за все місцеве управління соціального захисту населення через велику кількість субсидіантів не встигло опрацювати інформацію – доходи громадян за новий період, склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті, - яка необхідна для перепризначення субсидій на новий сезон", - зазначається у повідомленні.

Вказано, що субсидія обов’язково буде призначена заднім числом, а субсидіантам рекомендовано сплачувати обов’язковий платіж за травень у такому ж розмірі, як у квітні.

Також повідомляється, що якщо раніше при розрахунку розміру субсидії бралися до уваги доходи за минулий календарний рік - з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

"Тобто у травні-червні в процесі перепризначення українцям субсидій на новий період - 2017-2018рр - субсидіантам врахують їх доходи не за весь 2016-й рік, а за три квартали 2016 року і один квартал 2017 року. Новим субсидіантам врахують доходи за попередні чотири квартали з моменту оформлення заяви і декларації," - запевнили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше голова Кабінету міністрів Володимир Гройсман заявив, що підвищення пенсій, яке стане можливим з жовтня 2017 року у разі прийняття Верховною Радою урядового проекту пенсійної реформи, не вплине на виконання програми надання субсидій за житлово-комунальні послуги та придбання палива.