ua en ru

В Україні затвердили "дорожню карту" виконання УА з ЄС

В Україні затвердили "дорожню карту" виконання УА з ЄС Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

"Дорожня карта" являє собою пакет з 57 законопроектів, які повинні бути розглянуті в Раді протягом двох років

Верховна рада і Кабінет міністрів ухвалили "дорожню карту" виконання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в Twitter.

"Уряд і парламент схвалили дорожню карту виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Повинні забезпечити повну синхронізацію застарілого і консервативного українського законодавства до європейського", - написав він.

"Дорожня карта" являє собою пакет з 57 законопроектів, які повинні бути розглянуті в парламенті протягом двох років, передає "Урядовий портал".

Зазначено, що документ покликаний активізувати євроінтеграційні процеси в Україні. "Дорожню карту" представили глава уряду Володимир Гройсман і спікер парламенту Андрій Парубій.

"Перед нами стоять завдання необхідності законодавчих змін, які спрямовують і інтегрують нас в європейське суспільство. Ми налаштовані на взаємодію, за прийняття різнопланових законопроектів, які в тому числі впливають на якість життя громадян і розвиток економіки. Ми налаштовані на максимально швидку інтеграцію", - сказав глава уряду.

За словами Парубія, 20 законопроектів вже повністю готові до розгляду і ухваленню. Голова ВРУ наголосив, що парламент повинен щотижня розглядати мінімум по 2-3 законопроекти в сфері євроінтеграції. Всі законодавчі ініціативи повинні бути прийняті до 2019 року включно.

Нагадаємо, Україна в 2017 році виконала лише 41% міжнародних зобов'язань в рамках імплементації Угоди про асоціацію з Європейським союзом.