ua en ru

Україні доведеться зробити вибір між РФ і ЄС, - Bank of America

Україні доведеться зробити вибір між угодою з ЄС або альянсом з Росією, мовиться в доповіді Bank of America Merrill Lynch. Про це повідомляє "Росія 24".

Експерти відзначають, що в разі провалу переговорів довіру до спроможності уряду країни приймати серйозні рішення буде підірвано, що негативно позначиться на можливості проводити реформи, яких вимагає МВФ, а також стабілізувати ситуацію на валютному ринку.

"Звичайно, підписання угоди про асоціацію може бути відкладене до 2014 р., однак провал переговорів у листопаді може спровокувати дестабілізацію ситуації в Україні", - йдеться в доповіді.

Зокрема, під удар буде поставлений авторитет всіх ініціатив уряду, під тиск потрапить курс валюти і резерви в іноземній валюті Національного банку України. Також це ускладнить переговори України з МВФ та обмежить можливості уряду.

У той же час успіх у підписанні угоди може забезпечити Україні зростання довіри до неї ринків. Крім того, це збільшить ймовірність виконання умов отримання позики від МВФ.

"Ми вважаємо, що влада України зараз намагаються виконати частину обіцянок, які були раніше надані урядом Міжнародному валютному фонду. Проте створюється враження, що влада країни поки не вважає ситуацію в економіці критичною, а значить, думає, що вона не вимагає термінових і швидких рішень", - відзначають експерти Bank of America.