ua en ru

В Україні презентували зібраний за стандартами НАТО автоматичний карабін

В Україні презентували зібраний за стандартами НАТО автоматичний карабін Фото: "Укроборонпром" (ukroboronprom.com.ua)

Зібраний в Україні карабін передадуть для випробувань в ЗСУ і Нацгвардію

Державний концерн "Укроборонопром" презентував зібраний в Україні за стандартами Північноатлантичного Альянсу (НАТО) автоматичний карабін M4 - WAC-47. Про це повідомляє прес-служба концерну.

"Автоматичний карабін M4 - WAC-47 дає можливість перейти українській армії та оборонній промисловості на стандарти НАТО власними силами. Ця зброя, як і інші спільні проекти з країнами-членами НАТО, є доказом того, що Україна і альянс прискорюють інтеграційні процеси", - заявив Генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романів.

Згідно інформації концерну, Україна на постійній основі проводить спільні з країнами НАТО миротворчі операції. Саме тому, використання єдиного калібру в стрілецькому озброєнні є критично важливим питанням.

Так, автоматичний карабін M4 побудований за модульним принципом і дозволяє адаптувати її під різні калібри. У основної версії M4 - WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовуються в Збройних силах України, але завдяки заміні модулів M4 - WAC-47 за 20 секунд адаптується до 5.56х45 NАТО - який є основним патроном в країнах Альянсу для цього типу зброї.

altaltalt

Фото: в Україні презентували автоматичний карабін (ukroboronprom.com.ua)

Крім того, важливою перевагою модульної конструкції автоматичного карабіна M4 - WAC-47 є можливість використання різних за довжиною стволів у відповідності з потребами: 10.5 ", 11.5", 14.5 ", 18" або 24 ". Що дозволяє варіювати зброю у відповідності з індивідуальними завданнями бійця.

Наголошується, що перша партія M4 - WAC-47, створена ДП "Укроборонсервіс", що входить до складу "Укроборонпрому", спільно з американською компанією Aeroscraft, будуть надані представникам ВСУ, Нацгвардії та іншим силовим структурам, для проведення всебічних випробувань.

Під час цих випробувань будуть перевірені бойові та експлуатаційні властивості автоматичних карабінів M4 - WAC-47, як у калібр 7,62 так і 5,56-мм Завдяки цьому будуть зібрані всі побажання українських військових, допоможе зробити нову зброю відповідної побажанням українських військових.

Після завершення випробувань і в разі прийняття автоматичних карабінів M4 - WAC-47 на озброєння, серійне виробництво нової натовської зброї буде розгорнута на базі ДП "Укроборонсервіс", що входить до складу "Укроборонпрому". Важливим аспектом у виробництві є те, що її виробляють в Україні на основі ліцензії від уряду США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в період з липня по липень 2014 2017 року підприємства-учасники "Укроборонпрому" передали українській армії 15 тис. 903 одиниці озброєння і військової техніки.