ua en ru

Україна зможе експортувати яловичину до Туреччини

Україна зможе експортувати яловичину до Туреччини Фото: яловичина (РБК-Україна)

Наразі завершується вирішення формальностей для початку експорту української яловичини до Туреччини

Україна за результатами перевірок якості продукції отримала право експортувати до Туреччини яловичину. Про це йдеться у повідомленні Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Зазначається, що наприкінці квітня 2018 року до України прибула технічна місія Головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Туреччини щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини. Увесь цей час інспектори перевіряли якість продукції та модель контроль за виробництвом м'ясної продукції в Україні.

"Турецькі інспектори проводили аудит системи державного контролю за виробництвом яловичини в Україні, а також проінспектували забійні підприємства, які зацікавлені в експорті свою продукцію до Туреччини. За результатами цієї роботи прийнято рішення про відкриття ринку Туреччини для української яловичини", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що наразі робота над погодженням форми ветеринарного сертифіката на експорт яловичини з України до Республіки Туреччина вийшла на фінальну стадію.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що експорт українських товарів за січень-лютий 2018 року зріс на 17,9% або 1,1 млрд доларів в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 7,4 млрд доларів.