ua en ru

В Україні може з'явитися військова поліція

В Україні може з'явитися військова поліція Фото: Юрій Хорошунов (mil.gov.ua)

Працівники військової поліції нестимуть службу на військових базах і арсеналах

У Міністерстві оборони України розроблено законопроект про військову поліцію, який зараз знаходиться на розгляді в Адміністрації президента. Про це сказав представник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних сил України Юрій Хорошунов, передає прес-центр Міноборони.

"Ми сподіваємося, найближчим часом закон буде поданий до Верховної Ради для його розгляду. Що стосується військової поліції: будуть розширені права правоохоронців, буде надано право на проведення досудових розслідувань. Також в законі про військову поліції узаконюється питання про проведення службових розслідувань, які сьогодні регламентуються відомчими указом міністра оборони", - повідомив Хорошуов.

Також, за його словами, в законі визначається і чітко прописується завдання "режимної служби", яку працівники військової поліції нестимуть на військових базах, арсеналах і складах зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, військова прокуратура Центрального регіону України назвала причини вибухів на складах боєприпасів в Калинівці Вінницької області. Повідомляється, що начальник режимної служби неналежно виконував свої службові обов'язки. Зокрема, він на територію військової частини без належного огляду впустив працівників приватного підприємства, які пронесли заборонені легкозаймисті речовини і пожежонебезпечні предмети.

Зазначимо, що, вибухи під Вінницею на військових складах сталися ввечері 26 вересня. Повідомлялося, що на складах зберігалося 188 тис. тонн боєприпасів на площі 60 гектарів. Серед них - ракети для систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та "Град".