ua en ru

В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства

В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства Фото: насильство (Фото: РБК-Україна)

Реєстр допоможе запобігати повторним випадкам насильства

В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства. Про це йдеться в матеріалі РБК-Украина: "Як в Україні посилять відповідальність за домашнє насильство".

"Крім того, в Україні з'явиться Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства. На думку авторів закону, він допоможе запобігати повторні випадки, а правоохоронці зможуть оперативно реагувати на злочини", - йдеться в матеріалі.

Так, за словами адвоката Наталії Близнюк, інформацію до реєстру будуть вносити всього на один рік. На думку адвоката, це дуже мало випадки насильства можуть повторюватися з періодичністю в декілька років.

Близнюк вважає, що якщо вина злочинця доведено, було б доцільніше зберігати таку інформацію довше. Тоді і поліції було б легше розслідувати повторні випадки.

"Якщо такої інформації немає в реєстрі, то як правоохоронці дізнаються, що чоловік був замішаний у злочині? У моїй практиці був випадок, коли чоловік знущався над дружиною, погрожував їй і навіть побив її брата, якого потім відправили до лікарні. Потім чоловік пішов добровольцем в АТО, та його не було вдома близько десяти місяців. Після повернення він став знущатися над дружиною ще сильніше", - розповіла адвокат.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада України на пленарному засіданні прийняла законопроект №5294 "Про запобігання та протидію домашньому насильству". Документ підтримали 237 народних депутатів.