ua en ru

В Україні з'явився представник омбудсмена з питань захисту прав військових

В Україні з'явився представник омбудсмена з питань захисту прав військових Фото: Валерія Лутковська

Представником омбудсмена з питань захисту прав військових став Юрій Матвійко

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська представила громадськості нового представника уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Юрія Матвійка. Про це повідомляє прес-служба Лутковської.

"Надання більш широкого мандата керівникові відповідного підрозділу Секретаріату Уповноваженого вмотивоване здійсненням якнайповнішого захисту прав усіх військовослужбовців: і тих, які перебувають нині в зоні АТО, і тих, які вже демобілізовані", - заявила Лутковська.

Як зазначається, вона також повідомила, що цивільний контроль за діяльністю військової організації здійснюється працівниками секретаріату уповноваженого постійно, а відповідні рекомендації щодо усунення виявлених порушень прав військовослужбовців систематично надаються до відповідних державних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська виявила випадки порушення норм законодавства працівниками військових комісаріатів, у тому числі затримання призовників, утримання під вартою, обшук будинків та моральний тиск.