ua en ru

В Україні підвищені після перерахунку пенсії отримають понад 8,2 млн осіб

В Україні підвищені після перерахунку пенсії отримають понад 8,2 млн осіб Фото: Пенсійний фонд України

Гройсман пообіцяв подальше осучаснення пенсій

В Україні після планового зростання соціальних стандартів збільшені пенсії отримають понад 8,2 млн осіб. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України, передає прес-служба Кабміну.

"Підвищення в результаті проведеного перерахунку отримали понад 8,2 млн пенсіонерів. Розмір підвищення у кожного індивідуальний. Виплата пенсій у нових розмірах забезпечена фінансовими ресурсами і здійснюватиметься з 4-го числа відповідно до встановлених дат виплати з урахуванням святкових та вихідних днів", - йдеться у повідомленні ПФУ.

Також повідомляється, що збільшено мінімальні розміри пенсій, доплату за понаднормовий стаж, мінімальні пенсійні виплати, державну соціальну допомогу на догляд інвалідам війни, підвищення ветеранам війни та членам їхніх сімей, підвищення жертвам нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною, надбавку донорам.

"В Україні підвищені соцстандарти. Це підвищення отримають 8,2 млн пенсіонерів. Попереду - осучаснення пенсій", - прокоментував Гройсман повідомлення Пенсійного фонду.

Нагадаємо, 1 травня в Україні підвищилися пенсії та розмір прожиткового мінімуму.