ua en ru

В Україні подорожчають сигарети

В Україні подорожчають сигарети Фото: пачка сигарет (Віталій Носач, РБК-Україна)

Це не відбудеться миттєво

Ухвалюючи бюджет 2018 рік, парламент і уряд домовилися про підвищення ставок акцизу на сигарети в середньому на 29,7%. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Як пояснив директор з корпоративних і юридичних питань Imperial Tobacco в Україні Олег Стрекаль, ціни на сигарети після підвищення акцизів зростуть на 4,5-5 гривень за пачку. Але це не відбудеться миттєво.

"У виробників існують деякі запаси продукції зі старим акцизом. Плюс до цього, щоб не привести до шоку споживача, ціни будуть підвищувати поступово, і згадані 4,5-5 гривень повністю перейдуть в ціну ближче до літа. Є побоювання, що активізується "чорний" ринок, оскільки легальний продукт стає все менш доступним для споживача", - пояснив співрозмовник.

Нагадаємо, з 1 січня акциз на тютюнові вироби в Україні зріс майже на 30%. Зазначено, що в роздрібній торгівлі одна пачка цигарок може подорожчати на 2-7 гривень.

Передбачається, що з кожним роком у майбутньому акциз буде підвищуватись на 20%, поки не досягне європейського рівня у 90 євро за тисячу цигарок.