ua en ru

В Україні очікується зниження цін на молоко і масло

В Україні очікується зниження цін на молоко і масло Фото: ціни на молоко і масло впадуть

Експортні ціни на молоко - 1250-1400 доларів за тонну, ммасло - від 2300 доларів за тонну

В Україні прогнозують зниження цін на молоко і масло. Про це повідомляє прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

"Ситуація на українському та європейському ринку молокопродуктів залишається складною із-за низьких цін їх реалізації. Для збереження прийнятної маржі переробники змушені знижувати ціну на сировину. У середньому зараз закуповують молоко за 4,2 гривень за кілограм", - наголошується в повідомленні.


Як наголошується, падіння світових цін на сухе знежирене молоко призвело до зниження закупівельних цін європейських трейдерів на українську продукцію до рівня, який фактично є неприйнятним для вітчизняних компаній-експортерів при стабільному курсі гривні. Експортні ціни на цей вид продукції складають 1250-1400 доларів за тонну. Обмежений збут і низькі ціни вплинули також і на ринок супутнього продукту виробництва СОМ, а саме вершкове масло.

"Ціна на масло 82% жирності стартує з 2300 доларів за тонну для країн далекого зарубіжжя. Трохи дорожче товар коштує на ринках СНД - 2500-2600 доларів за тонну. Відповідно, споживачі на внутрішньому ринку не поспішають купувати великі обсяги, розуміючи, що у продавців немає іншого виходу і вони будуть змушені знижувати вартість. Зараз ціни на внутрішньому ринку складають 59000-63000 доларів за тонну".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виробництво м'яса в Україні за 5 місяці зросла на 1,4%.