ua en ru

В Україні очікується підвищення цін на свинину

В Україні очікується підвищення цін на свинину Фото: Ірина Паламар

Підвищення цін очікується напередодні Великодня

В Україні очікується незначне підвищення цін на свинину. Про це заявила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар, передає прес-служба організації.

Паламар зазначила, що підвищення цін очікується напередодні Великодня. "Напередодні великодніх свят, зазвичай, стрімко збільшується попит на свинину, а відповідно зростає і ціна. Така ситуація є недовготривалою і змінюється після зниження попиту на ринку", - прогнозує Паламар.


В Асоціації тваринників також повідомили, що тенденція зростання цін на свинину спостерігається на європейському ринку. Так, наприклад, в Німеччині ціна на свинину зросла на 4 центи. В Нідерландах і Бельгії ціна залишається стабільною. В Данії протягом останніх трьох тижнів ціна зросла на 4,2 цента. Таким чином, Данія знову очолила рейтинг п'яти визначають в європейському свинарстві країн, потіснивши Францію, Іспанію, Німеччину і Голландію.

При цьому в Австрії ринок свинини переповнений. Відповідно, виробникам доводиться задовольнятися незмінними цінами. Натомість протягом останнього тижня у Великобританії значно слабкіше ринок свинини.

Нагадаємо, в Україні в лютому 2016 року була зафіксована дефляція 0,4% в порівнянні з інфляцією 0,9% у січні 2016 року.