ua en ru

В Україні відкриється офіс Японського агентства міжнародного співробітництва

В Україні відкриється офіс Японського агентства міжнародного співробітництва Фото: Геннадій Зубко розповів про японських інвесторів (Сироткіна Анастасія / POOL / УНІАН)

Офіс JICA запрацює в Україні до кінця 2017 року

До кінця року в Україні відкриється офіс Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), який є ключовим стратегічним партнером України у впровадженні масштабних інфраструктурних проектів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема він заявив про це за результатами зустрічі з президентом JICA Сінічі Кітаока та послом Японії в Україні Сумі Шігекі. Зустріч відбулась у рамках огляду підготовчих робіт із реалізації одного з масштабних проектів - реконструкції Бортницької станції аерації.

"Нам важливо залучити технології та досвід Японії, досвід стратегічного планування та проектного менеджменту у впровадженні масштабних інфраструктурних проектів в Україні. Проект з реконструкції Бортницької станції аерації, який ми впроваджуємо з Японським агентством міжнародного співробітництва, для нас є важливим. Сьогодні ми вийшли на фінішну пряму у проектно-підготовчих роботах, завдання - завершити їх у липні 2017 року", - зазначив Зубко.

За його словами, вже в наступному році, після підготовки японськими консультантами тендерної документації, буде проведено міжнародний конкурс на визначення генпідрядника, а з листопада 2018-го - будівельні роботи на майданчику.

Віце-прем'єр також повідомив, що для України є важливим також впровадження у співпраці з JICA проектів не тільки в Києві, а й в Миколаївському регіоні, зокрема по будівництву мостів, портової та дорожньої інфраструктури. Також є плани по напрямку поводження з побутовими відходами і будівництву сміттєспалювальних заводів.

"Будівництво мосту через Південний Буг та відновлення місцевої інфраструктури - є для нас дуже важливими. Це є продовженням дороги Рені-Ізмаїл-Одеса-Миколаїв-Мелітополь-Новоазовськ. Подібний досвід впровадження інвестиційних проектів ми б хотіли розповсюджувати на інші міста", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше уряд звільнив від ПДВ постачальників послуг для реконструкції Бортницької станції аерації.